SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

FAQ

Frequently Asked Questions

Q? WAAROM VERBLIJVEN IN EEN VILLA IN PLAATS VAN EEN HOTEL?

  • PRIVACY

Kies ervoor om in een villa te huren in plaats van een standaard hotelkamer te boeken, je hebt veel meer  privacy! Je bent vrij om te komen en gaan wanneer je wilt, zonder je zorgen te maken dat je anderen stoort. Er zijn geen tijdslimieten of regels en je kunt middernacht zwemmen in je privézwembad of gewoon kiezen om de hele nacht op te blijven om naar de sterren te kijken.

  • GEPERSONALISEERDE SERVICE

Een toegewijd team van villa-medewerkers is beschikbaar om te anticiperen op en te zorgen voor al je behoeften en om je te verwennen. Deze persoonlijke service is het toppunt van luxe en je kunt ervoor kiezen om maaltijden te laten bereiden door een professionele chef-kok. Of ga rond met een airco-auto met een professionele chauffeur, laat je jezelf verwennen met een heerlijke spa-behandeling en ervaar traditionele genezings- en schoonheidsrituelen. Je hebt de ruimte en de gelegenheid om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukke levensstijl.

  • BETAALBAAR

Een villa accommodatie huren is over het algemeen een goedkopere optie in vergelijking met een verblijf in een hotelkamer van hetzelfde kwaliteitsniveau. Je hebt ook een extra stimulans om te genieten van faciliteiten zoals je eigen privé zwembad en tropische tuin. Je hoeft niets met anderen te delen. Er is ruimte om vrij te zonnen rond het zwembad en je hoeft niet ‘te vechten’ in de vroege ochtend om een ligbed te bemachtigen (‘handdoekje leggen’)!

  • BALINESE ERVARING

Een verblijf in een villa in plaats van een hotel is een geweldige kans om het echte Bali te ervaren. Je zult kennis uit de eerste hand opdoen van de culturele manier van leven op het eiland, waarin het verstrijken van de tijd wordt gemeten door een eindeloze cyclus van ceremoniële rituelen. In een paradijselijke omgeving, weg van de drukte, kunt u elke dag genieten van het geluid van de natuur.

Q? IS HET VEILIG OM IN BALI TE RIJDEN?

We raden altijd aan dat onze chauffeur je ophaalt en naar de villa brengt, omdat het soms lastig te vinden is. Hoewel het personeel je kan helpen een auto te huren zodra je aankomt, als je nog niet eerder in Bali hebt gereden, raden we het niet aan, omdat de verkeersregels heel anders zijn dan die in het buitenland en in sommige gevallen zijn er helemaal geen regels, dus het kan een zeer stressvolle en gevaarlijke ervaring zijn. Je bent verplicht in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs en huurauto’s zijn meestal niet verzekerd. Als je een ongeluk krijgt, is het als buitenlander automatisch je schuld en wordt van je verwacht dat je de schade of ziekenhuiskosten van beide partijen betaalt.

Voor niet veel meer geld kan je een airco-auto huren met chauffeur en hij kan je meenemen voor dagtrips of als taxi dienst doen om te winkelen of naar een restaurant te gaan.

Als je op eigen initiatief van het vliegveld naar een hotel in het zuiden van Bali gaat voordat je naar de villa komt, ga dan naar de Airport Taxi-stand waar je vaste prijzen ziet die staan ​​voor nabijgelegen bestemmingen. Als je geen luchthaventaxi gebruikt, wordt je waarschijnlijk fors meer in rekening gebracht.

Q? WANNEER IS DE BESTE TIJD VAN HET JAAR OM TE DUIKEN IN NOORD OF OOST BALI?

Het droge seizoen op Bali loopt van april tot december: het beste duikseizoen is van mei tot november (mei, juni, juli, september, oktober, november). De beste tijd om Manta Rays te zien is april en mei. De beste tijd of het seizoen om de beroemde Mola Mola te zien, Oceanische zonnevis is van augustus tot oktober.

Q? BETAAL IK OOK VERTREK BELASTING?

De vertrekbelasting is inbegrepen in jouw ticketprijs indien je vanuit Denpasar naar een plaats buiten Indonesië vliegt.

Q? WELK GELD MOET IK MEENEMEN?

De lokale munteenheid is de Indonesia Rupiah (IDR of Rp). Als je buitenlandse bankbiljetten op Bali wilt uitwisselen, moeten ze schoon, nieuw en fris zijn. Indonesische banken en geldwisselaars accepteren geen oude bankbiljetten of bankbiljetten die op enigerlei wijze beschadigd zijn. Je kunt ook je creditcard of betaalpas gebruiken bij geldautomaten in de stad om Rupiah’s op te nemen. Het is raadzaam om je bank of creditcardmaatschappij te informeren dat je naar Indonesië op vakantie gaat, omdat het niet ongewoon is dat de bank de kaart blokkeert als zij vermoeden dat deze is misbruikt.

Bali is een land in contanten en verkopers worden bij voorkeur contant betaald. De meeste restaurants en grotere winkels accepteren echter creditcards.

Q? RELIGIEUZE DAG VAN NYEPI

Houd er rekening mee dat het eiland Bali elk jaar op specifieke datums (in 2020: 25 maart) Nyepi (stille) dag viert. De Nyepi (stille) dag is een dag van absolute stilte op het hele eiland. Buitenactiviteiten zijn niet toegestaan, inclusief in- en uitchecken van hotels. Zelfs de luchthaven en internet zijn gesloten! Dit is een heel indrukwekkende ervaring, overal stilte!

Q? HEB IK EEN VISUM VOOR BALI NODIG?

Door de herziening van het visumbeleid heeft de president van de Republiek Indonesië een herzieningsbesluit nr. 69, op 9 juni 2015 hebben de volgende landen geen visum nodig om Indonesië binnen te komen. Het toeristen visum is  voor een kort bezoek van maximaal 30 (dertig) dagen en kan niet worden verlengd.

Lees meer: ​​http://www.topbali.com/indonesia-free-visa-entry/

Ingezetene van onderstaande landen hebben geen visum nodig hebben voor Indonesië:

  1. Oostenrijk 2. Bahrein 3. België 4. Canada 5. Tsjechië 6. Denemarken 7. Finland 8. Frankrijk 9. Duitsland 10. Hongarije 11. Italië 12. Japan 13. Koeweit 14. Mexico 15. Nederland 16. Nieuw-Zeeland 17. Noorwegen 18. Oman 19. Polen 20. Qatar 21. Rusland 22. Zuid-Afrika 23. Zuid-Korea 24. Spanje 25. Zweden 26. Zwitserland 27. Tiongkok 28. Verenigde Arabische Emiraten 29. Verenigd Koninkrijk 30. Verenigde Staten van Amerika

Toegangsvereisten voor kort bezoek zonder visum:

  1. Je paspoort moet geldig zijn voor minimaal 6 (zes) maanden vanaf de datum van binnenkomst in Indonesië
  2. Een retourticket of ticket om de reis naar andere landen voort te zetten
  3. Bezoekers op een toeristenvisum moeten het land binnenkomen en verlaten via bepaalde luchthavens en zeehavens in Indonesië.

De zijn er 5 luchthavens en 4 zeehavens als volgt:

Luchthavens: (1). Internationale luchthaven Kuala Namu in Medan (2). Internationale luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta (3). Internationale luchthaven Juanda in Surabaya (4). Internationale luchthaven Ngurah Rai in Denpasar (5). Internationale luchthaven Hang Nadim in Batam

Zeehavens: (1). Sri Bintang Pura in Tanjung Pinang (2). Batam Center in Batam (3). Sekupang in Batam (4). Tanjung Uban in tanjung Uban

Q? BALINESEN WILLEN JOU BLIJ ZIEN

Balinezen willen je gelukkig maken, dus ook het personeel van de villa. Maar als u het personeel, bijvoorbeeld na het eten, niet langer nodig hebt, laat hen dan weten dat ze kunnen vertrekken. Laat het personeel weten als u meer privacy wilt.

Q? WAT MOET IK NAAR BALI BRENGEN?

Zo weinig mogelijk! Kleding voor een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en badkleding. In de meeste villa’s wordt de eerste maaltijd na aankomst verstrekt, zodat je niet meteen helemaal hoeft te winkelen. De meeste producten zijn goedkoper dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur.

We raden daarom aan het jezelf gemakkelijk te maken en zo min mogelijk mee te nemen en licht te reizen. Handig om mee te nemen is een simlockvrije telefoon. U koopt een simkaart en een tegoed voor € 5/7 USD. Handig, want dan belt u tegen lokale kosten! Ons personeel helpt u graag bij het kopen van een simkaart.

Q? MEDISCHE FACILITEITEN?

Bali heeft voldoende artsen, tandartsen en goede ziekenhuizen…voor het geval je iets overkomt. Vraag de villamanager/helpdesk of het personeel je te helpen wanneer je medische zorg nodig hebt.

Q? MEDISCHE FACILITEITEN?

Bali heeft voldoende artsen, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval je iets overkomt. Vraag de villamanager, helpdesk of het personeel je te helpen wanneer je medische zorg nodig hebt.

Q? IS BALI VEILIG?

Bali is veilig. Criminaliteit is weinig of nauwelijks op Bali. Je kunt veilig op straat lopen, zelfs ’s avonds. Haaien, slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen van nature voor op Bali, het blijft een tropisch klimaat. Als je echter alleen maar oplet, net als in je eigen land, zijn er geen bedreigingen voor je gezondheid. Het eten in restaurants in Bali is over het algemeen goed, je ondervindt hier geen problemen mee.

Q? WAT KOST EEN VERBLIJF IN    BALI?

Bali is gelukkig nog steeds behoorlijk goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kan al voor ongeveer € 7,50 p.p. Een T-shirt kan je al kopen voor 2 tot 3 euro, sneakers voor ongeveer € 8, -. Geïmporteerde dranken daarentegen zijn erg duur. Een redelijke fles wijn kan gemakkelijk € 10, – tot € 20, – kosten, om maar te zwijgen van sterkere drankjes. Advies: neem je favoriete drank mee vanaf het vliegveld van je eigen land. Vlees, vis, fruit en groenten zijn redelijk goedkoop.

Q? HOE LANG DUURT DE REIS VAN DE LUCHTHAVEN NAAR MIJN VILLA?

Transfer vanaf het vliegveld naar het zuiden van Bali duurt ongeveer 20-30 minuten. De transfer naar het noorden van Bali duurt tussen 2 ½ uur na 3 uur, afhankelijk van het verkeer. Je zit lang in de auto, maar de route die je neemt is het bekijken waard. Je rijdt door Bali, terwijl je het noorden nadert wordt de natuur mooier en de drukte van het zuiden maakt plaats voor het rustige, ontspannen leven van Noord-Bali. Je komt uit bij prachtige rijstvelden, maar ook uitgestrekte palmplantages, hoge bergen en prachtige meren. Vraag de bestuurder om te stoppen!

Q? WAT IS DE BESTE TIJD VOOR REIZEN?

Het weer op Bali is meestal heerlijk. Bijna iedere dag is het erg zonnig en warm. Het meestal warme weer aan de kust is aangenaam door een heerlijke verkoelende zeebries. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms tot 95 procent in het regenseizoen. Het regenseizoen duurt ongeveer van januari tot april.

Noord-Bali is het droogste deel van het eiland en zelfs tijdens het regenseizoen valt het hier met de regen wel mee. Hierdoor zijn in principe alle maanden van het jaar geschikt voor een goed verblijf op Bali.