SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Things To Do

Things To Do Around

Een aantal top Activiteiten in Bali

mg hdr

Goa Gajah ‘Elephant Cave’

Goa Gajah is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van het eiland, gelegen ten zuiden van het dorp Bedulu, een regio die beroemd is om zijn verzameling historische bezienswaardigheden. Het tempelcomplex ligt op zes kilometer rijden ten zuiden van het centrum van Ubud en op een uur rijden ten noordoosten van de provinciehoofdstad Denpasar. Als je naar beneden een trap af gaat, ontdek je  een binnenplaats vol relikwieën en de belangrijkste ‘grot’ uit de 11e eeuw waarin je naar binnen kunt gaan om gravures op rotsmuren en een meditatie-site te bekijken, terwijl aan de rand een hindoetempel een indrukwekkende zwembad met fonteinen is welke is opgegraven in 1954.

mg

Ceremonies

Bali staat bekend om zijn rijke culturele ceremonies, en elke bezoeker die meer dan een paar dagen op het eiland doorbrengt, zal zeker een soort tempelfestival, kleurrijke processie of ritueel zien. Er zijn ook tal van eiland brede religieuze feesten om heilige dagen te markeren volgens de Balinese kalender, samen met familierituelen zoals geboortefeesten, ceremonies voor het indienen van tanden, bruiloften en crematies.

De Balinezen zijn meestal bereid om respectvolle buitenlandse gasten toe te laten hun ceremonies bij te wonen. Vraag het personeel naar een te bezoeken ceremonie.

img

Sacred Monkey Forest Sanctuary

Monkey Forest bevindt zich in Ubud. Ubud dankt haar bekendheid met name aan de film “Eat, Pray, Love” met Julia Roberts. Ubud ademt en leeft het hindoeïstische geloof. Dit vind je ook in Monkey Forest terug!
Monkey Forest ligt om de hoek van het centrum van Ubud en is een belangrijk religieus punt voor de locals. De belangrijkste straat van Ubud, de Monkey Forest road, is zelfs vernoemd naar dit apenwoud.Behalve voor religie is Monkey Forest ook een belangrijk centrum voor onderwijs en onderzoek. Zo wordt bijv. Het gedrag van diverse apensoorten gevolgd en bestudeerd.  Het Sacred Monkey Forest heeft meer dan 700 apen en 186 verschillende soorten bomen.

img

Ulun Danu Beratan Temple

De Ulun Danu Beratan-tempel is zowel een beroemd schilderachtig monument als een belangrijk tempelcomplex gelegen aan de westkant van het Beratan-meer in Bedugul, centraal Bali. Het hele Bedugul-gebied is eigenlijk een favoriet koel hooglandweekend en vakantieverblijf voor zowel de lokale bevolking als de eilandbezoekers uit de zuidelijke en stedelijke gebieden, omdat het strategisch gelegen is en het noorden en zuiden van het eiland met elkaar verbindt. Ulun Danu Beratan, letterlijk ‘de brontempel van het Beratan-meer’, is gemakkelijk het meest iconische heiligdom van het eiland dat de landschappelijke kwaliteiten deelt met de tempels aan zee van Uluwatu en Tanah Lot.

mg

Watervallen

Bali gaat niet alleen over prachtige stranden en cocktails bij zonsondergang (hoewel wij daar erg van houden). Dit paradijselijke eiland herbergt ook prachtige watervallen. En gelukkig voor ons avontuurlijke zielen is Bali de thuisbasis van meer dan 14 van deze verborgen schatten, waarvan vele buiten de gebaande paden zijn en onbekend bij de toeristische meerderheid. Vooral in het noorden van Bali vind je de meeste en indrukwekkende watervallen.

Beroemd en zeer toeristisch is de Git Git-waterval, maar je chauffeur zal ook veel andere (verborgen) watervallen kennen.

mg

Tirta Gangga Royal Water Garden

De koninklijke watertuin Tirta Gangga is een favoriet toevluchtsoord in het regentschap van Karangasem, Oost-Bali. Bij het binnenkomen van deze plek is het eerste wat in zicht komt een vijver waar rijen wachters met knuppels netjes naast elkaar staan.
Ook zijn er veelhoekige stapstenen die bezoekers in staat stellen over de vijver te lopen. Dit maakt het mogelijk om de oude en relatief grote koi karpers van dichtbij te bekijken in de heldere en ondiepe vijvers.
Achter de eerste vijver is de centrale torenhoge fontein, opnieuw met beelden van de beschermer aan de basis.

to-topto-top